Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Τον «κυνηγούν» οι Κένεντι και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ... Εκτύπωση E-mail
27.02.08
Σχεδόν 40 χρόνια μετά την αποτρόπαιη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, πληθώρα δημοσιευμάτων στον αμερικανικό Τύπο απηχούν την ίδια αγωνία:
Διαβάστε περισσότερα...
 
Μάθιου Νίμιτς: «Είμαι αντικειμενικός» Εκτύπωση E-mail
26.02.08

Σε αναζήτηση μιας δίκαιης λύσης, η οποία ως προϊόν συμβιβασμού θα είναι εν μέρει επώδυνη, αλλά θα επιτρέψει σε Αθήνα και Σκόπια να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις τους προς όφελος όλων, βρίσκεται ο Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος μιλώντας στην «Κ» λίγες ημέρες μετά την κατάθεση της πρότασής του στις δύο κυβερνήσεις, επισημαίνει ότι προσεγγίζει το θέμα με αντικειμενικότητα και σεβασμό προς τις δύο χώρες.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΗΠΑ: "ποτέ ξανά το Κόσοβο στη Σερβία" Εκτύπωση E-mail
26.02.08

Το Κόσοβο δεν θα ξαναγίνει ποτέ τμήμα της Σερβίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τομ Κέισι, τονίζοντας ωστόσο ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να συνεργάζεται για το θέμα αυτό με το Βελιγράδι και τη Μόσχα που αντιδρούν στην ανεξαρτητοποίηση της περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κατεβαίνει ως ανεξάρτητος για τον Λευκό Οίκο Εκτύπωση E-mail
26.02.08
Ως ανεξάρτητος υποψήφιος, και όχι ως εκπρόσωπος του κόμματος των Πρασίνων όπως το 2000, αποφάσισε να συμμετέχει και πάλι στις αμερικανικές προκριματικές εκλογές για την προεδρία ο 70χρονος Ραλφ Νέιντερ
Διαβάστε περισσότερα...
 
Απειλή για τη σταθερότητα του Ιράκ η τουρκική εισβολή Εκτύπωση E-mail
26.02.08
Τους φόβους ότι η τουρκική χερσαία και αεροπορική εισβολή στο Βόρειο Ιράκ, πιθανότατα η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας, θα αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο την εύθραυστη ιρακινή κυβέρνηση, επισημαίνουν Ουάσιγκτον και Βαγδάτη, καθώς η επιχείρηση μπαίνει στην τέταρτη ημέρα της.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Από δυο χωριά Ευρώπη Εκτύπωση E-mail
24.02.08
Η τελευταία πράξη του έργου που ξεκίνησε το 1999 με τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία παίχτηκε την περασμένη Κυριακή. Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου ώστε αυτοί που μεθόδευσαν τον διαμελισμό της Σερβίας και την ανεξαρτησία του Κοσόβου να οδηγηθούν τώρα νομοτελειακά στην οδό της αναγνώρισης της πρώην σερβικής επαρχίας.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ουκρανία: Επιδημία AIDS απειλεί τη χώρα Εκτύπωση E-mail
24.02.08
Περισσότερα από 17.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον ιό του AIDS καταγράφηκαν εντός του 2007 στην Ουκρανία, τη στιγμή που, κατά μέσο όρο, έξι άνθρωποι πέθαιναν ημερησίως από την ασθένεια.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Χρίσμα... φιλέλληνα διεκδικεί ο Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
24.02.08

 Η Ελλάδα είναι η πρώτη στον κόσμο πολιτισμένη χώρα που μας έδωσε ένα παράδειγμα τού πώς πρέπει να ζει ο άνθρωπος. Θεωρώ κι εγώ τον εαυτό μου τμήμα αυτής της περήφανης κληρονομιάς», είχε πει πριν από περίπου 200 χρόνια ο Αμερικανός πρόεδρος Τόμας Τζέφερσον.

Τα λόγια αυτά δανείστηκε τώρα ο υποψήφιος πρόεδρος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος μιλώντας σε Ελληνες της ομογένειας στις ΗΠΑ, εκδήλωσε τα φιλελληνικά του αισθήματα αλλά και έδειξε την ευγνωμοσύνη του στον στενό του φίλο και συνεργάτη Αλέξη Γιαννούλια.

Τελευταία ανανέωση ( 24.02.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο Δ. Χριστόφιας νέος πρόεδρος της Κύπρου Εκτύπωση E-mail
24.02.08

Ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι ο νικητής των εκλογών στην Κύπρο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα και τα exit polls.

Τελευταία ανανέωση ( 25.02.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Επίθεση Χίλαρι σε Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
24.02.08
Η Χίλαρι Κλίντον εξαπέλυσε την Κυριακή σφοδρή επίθεση κατά του συνυποψηφίου της για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποιεί εναντίον της τακτικές των Ρεπουμπλικανών. Δεν δίστασε μάλιστα να τον επιπλήξει επέπληξε λέγοντάς του:"Ντροπή σου!" και τον προκάλεσε δίνοντάς του :"Ραντεβού στο Οχάιο".


Τελευταία ανανέωση ( 24.02.08 )
Διαβάστε περισσότερα...
 
Σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το Ιράν Εκτύπωση E-mail
24.02.08
Προς την κατεύθυνση ενός νέου, τρίτου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν λόγω του πυρηνικού του προγράμματος κινούνται οι ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίηση, την Παρασκευή, της σχετικής έκθεσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 5153 - 5175 από 5550

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote